hupple | Met de hond op reis - 6 onmisbare tips
Loading...
loading...

Met de hond op reis - 6 onmisbare tips

 

Op reis met de hond? Of je nu in de buurt blijft of net exotischere oorden opzoekt: een goede voorbereiding is het halve werk. Met deze 6 tips kan je met een gerust gemoed het avontuur tegemoet!

1. Een goede voorbereiding

Begin je reis met een bezoekje aan de dierenarts. Die kijkt niet alleen na of je viervoeter in goede conditie is, maar kan je ook adviseren over inentingen en ineens het reispaspoort klaarmaken. Het kan zelfs handig zijn om een kleine samenvatting van de medische geschiedenis mee te nemen voor een eventueel (onverwacht) dierenartsbezoek in het buitenland.

Neemt je hond medicatie? Stop dit dan zeker in z’n koffertje, samen met een kleine EHBO-kit. Je weet immers maar nooit. In het buitenland op zoek gaan naar bepaalde spulletjes kan al snel een uitdaging zijn. Wat neem je verder best nog mee? Het vaste eten van je hond en de lievelingssnoepjes uiteraard. Een hond houdt van routine, en verandering van eten kan ervoor zorgen dat z’n maag overstuur geraakt. Verder gaat het om de basics: een mandje of krat, eet- en drinkbakje, poepzakjes, een leiband en enkele verzorgingsitems. De Petwipes zijn bijvoorbeeld fijne vochtige washandjes om je hond onderweg mee op te frissen of af te vegen na een partijtje ravotten in de natuur.

Voor je eigen gemoedsrust is het tenslotte nog handig om enkele commando’s nog even te herhalen met je hond. Vooral in onbekende situaties is het belangrijk om te kunnen vertrouwen op gehoorzaamheid. Mocht je hond er alsnog onverwacht vandoor gaan, is het altijd handig om een paar foto’s van je viervoeter bij de hand te hebben, zodat je deze kan gebruiken bij een zoekactie. Tip: bevestig je logeeradres in de lokale taal aan de halsband van je hond, in geval dat deze de weg kwijt geraakt.

2. Gerust onderweg

Autorijden is geen evidentie voor honden, maar met deze tips kom je rit goed door. Begin je hond langzaam te laten wennen aan het autorijden door hem af en toe op kortere ritjes mee te nemen. Dit kan je gemakkelijk opbouwen. Het is alvast handig om nog even met je viervoeter te spelen of wandelen alvorens jullie aan de tocht beginnen, om die overtollige energie kwijt te geraken.
Bij honden die snel wagenziek worden, kan je best niet te veel voeren voor of tijdens de rit. Zorg wel steeds voor voldoende pauzes, frisse lucht en vers water onderweg. In de auto zit de hond het veiligste in een krat, of aan een harnasje (let wel op de airbags!). Tenslotte helpt gember bij het verlichten van misselijkheid en braken bij reisziekte. Softy with Ginger is de ideale snack om je hond onderweg te belonen.

3. Je viervoeter in het buitenland

Eenmaal aangekomen op de bestemming is het aangeraden om je hond goed te laten acclimatiseren. Je kan veel dingen doen om hem hierbij te helpen, en een grote wandeling is alvast een prima begin. Niet alleen beloon je je viervoeter hiermee, het is voor hem ook een uitstekende kans om meer van z’n nieuwe omgeving te ontdekken. Eenmaal op je logeerplek aangekomen is het fijn om een speciaal plekje te creëren voor je hond. Om te rusten en te spelen. Het helpt ook om goed door de ruimte heen te stappen, zodat het daar al wat meer naar thuis ruikt. Het favoriete dekentje of speeltje is natuurlijk onmisbaar! De Treat Ball beloont bovendien extra door al het lekkers dat hier onderweg uitvalt. Een speelse manier om de nieuwe omgeving te ontdekken. Probeer ook op vakantie je hond zo veel mogelijk routine te bieden, en laat hem niet te lang alleen.

Helemaal gesetteld? Dan is het nu tijd om samen op avontuur te trekken! Vergeet niet dat je hond een uitstekende prooi is voor teken en allerlei andere insecten. Softy with Garlic helpt bij het afschrikken van deze beestjes, zodat jullie zonder zorgen de natuur in kunnen. De laatste vuistregel: let altijd op het gedrag van je hond. Je viervoeter geeft perfect aan hoe hij of zij zich voelt, en daar kan je als baasje al veel uit afleiden om het voor jullie allebei leuk en comfortabel te maken. Fijne reis!