hupple | Geschiedenis
Loading...
loading...

Geschiedenis

hupple werd opgericht door de jonge ondernemer Manuel Goossens.

Op vraag van luxeketen HILTON HOTELS, ontwierp de drieëntwintig jarige Goossens een uniek product voor hotelgasten en dan met name  hun viervoeters. Hij bedacht een smakelijk koekje van topkwaliteit dat individueel verpakt zat zoals de koekjes bij de koffie. Dit concept sloeg in als een bom en werd al snel een item in de beste hotels van Europa. Dit stemde tot nadenken. Wat als alle honden nu eens zouden kunnen proeven van een luxueus verpakte snack?

GOOD !D kreeg de licentie om hupple te starten en 'a star was born!'

De missie van Goossens toen en nu is nog steeds dezelfde: Het creëren van een fantastisch hondenleven, van bij de start, en dit zowel voor hond als baasje, want a happy dog betekent een happy dogmom and dad!

hupple is meer dan een hondenkoek, dit gezonde, natuurlijke en frivool verpakte snack-assortiment, vormt hét bindmiddel bij uitstek tussen hond en baasje. Met een hupple snack kan je immers trainen, belonen, communiceren en liefde geven. Want ook bij honden geldt dat de liefde vaak door de maag gaat.

 

Goossens is de jongste telg uit een Vlaams ondernemingsgezin. Al van kindsbeen af was hij stapelgek van dieren. Rond zijn twaalfde (1995) kreeg de ondernemingszin hem te pakken. Zijn kostbaarste bezit waren zijn tientallen hamsters die hij verzorgde, vertroetelde en waar hij nieuwe gadgets voor verzon.

Om deze hobby verder uit te diepen begon hij al snel een studentenjob bij een van de eerste pet-supermarkten in België. Zijn takenpakket bestond erin om dieren te verzorgen, hokken te reinigen en zijn al rijke ervaring te delen met de vele klanten. Al snel merkte hij de behoeften van zijn klanten op. Hij bedacht een automatisch voedersysteem dat eigenaars van knaagdieren een hele hoop miserie moest besparen. Gedaan met omgevallen of afgeknaaagde en moeilijk te reinigen -potjes. 

 

 

Gedreven vanuit het standpunt dat iets “perfect en praktisch” moet zijn en na langdurige research stelde de toen zestienjarige Goossens zijn  zijn automatische voedertoren: 'Feed-o-matic' voor.

Feed-o-matic bleek dé oplossing bij uitstek om dierenvoeding op een correcte manier op ieder moment van de dag te geven. Zijn jarenlange inzet werd beloond met een distributie van deze uitvinding over alle Tom&Co winkels in België. Dit was niet alles, het product sloeg ook immers in de rest van Europa aan en voor hij het goed en wel besefte, stond Goossens bekend als 'the personal butler' voor al je dieren.

Na het afwerken van zijn studies, verdiepte Goossens zich al maar meer in dierenvoeding & snacks.

Zo nam hij de begeleiding van verschillende private labels in binnen- en buitenland voor zijn rekening. Hij lanceerde een lijn Feed-o-matic nature premium kwaliteitsvoeding voor knaagdieren in handige potjes, naast innovaties als chips en rings and fries.

 

 

In 2006 nam Goossens met zijn bedrijf GOOD !D een belangrijke strategische beslissing. Feed-o-Matic verdween uit het assortiment en het frivole en originele hupple kwam in de plaats. De private label activiteiten kregen ook een apart divisie ‘Your Pet Label’ met een vernieuwde visie en service. 

Ondertussen levert GOOD !D met zijn 'Your Pet Label' aan alle belangrijke spelers in binnen- en buitenland, en is hupple een waardige speler geworden als het enige in België geproduceerde snackmerk.

In Oktober 2013 opende GOOD !D een eerste volledig eigen productie op Belgische bodem in Brecht. Naast honden, kwamen er ook katten bij. Het begin van alweer een nieuw fantastisch hupple hoofdstuk.

Deze zomer pakt het merk uit met een nieuwe innovatie. Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief!