hupple | HUPPLE CHARITY - DE POEZENMOEDERS
Loading...
loading...

HUPPLE CHARITY - DE POEZENMOEDERS

 

Poezenmoeders, wat een leuk woord! En wat een fijn initiatief! Velen onder ons zijn poezenmoeder, maar wat houdt het nu net in om een Poezenmoeder (mét hoofdletter P) te zijn bij de vzw? Een groep vrijwilligers neemt zich het lot ter harte van zwerfkatten en gedumpte kittens en katten in Turnhout en omstreken. De katten worden ontwormd, ontvlooit, ingeënt en steriel gemaakt; zo proberen zij de overlast voor de buurt te beperken. Nadien volgt de socialisatie-fase en kunnen de katten geadopteerd worden.

Sommige katten zijn echter te verwilderd en zouden niet gelukkig zijn als huistijger. Deze zwervertjes kunnen terecht op voederplaatsen, waar de Poezenmoeders eten geven aan grote groepen katten. Verder worden deze zwerfkatten gesteriliseerd en in het oog gehouden zodat ook zij niets tekort komen.

Begint het bij jou al een beetje te kriebelen, en zou je graag willen weten hoe je je mee kan inzetten voor de Poezenmoeders en hun katten? Dat kan op verschillende manieren! Je kan een kat adopteren, maar je kan ze ook uit het asiel houden door deze op te vangen tot ze geplaatst worden bij hun gouden mandje. Dan zorgt de vzw voor het nodige materiaal en de dierenartskosten. Je hoeft enkel nog liefde en verzorging te geven. Zelf al genoeg katten in huis? Word dan meter/peter van zo’n lieverd. Dat gaat via een maandelijkse of eenmalige bijdrage, waarmee je een deel van de onkosten voor verzorging, voeding, speeltjes en dierenarts dekt. En ja, je mag die poezen zelfs komen knuffelen.

Dankzij de hupple Charity kunnen we niet alleen een heleboel snoepjes schenken aan de Poezenmoeders, maar wordt de hupple crew ook peter van twee lieve poezensnoetjes! En dat is erg belangrijk, want de Poezenmoeders krijgen énorm veel katten binnen. Zelfs tijdens ons gesprekje werd er een zwerfkatje binnengebracht, dat meteen werd opgevangen in afwachting van een gouden mandje. Volg zeker de avonturen van dit zwerfkattenproject via hun facebookpagina.

Dit was het weer voor onze Charity in april. We krijgen altijd graag inzendingen toegestuurd over warme initiatieven of goede doelen! Zelf zo’n initiatief in de kijker zetten? Aarzel niet en stuur je berichtje naar info@hupple.com