hupple | HUPPLE CHARITY - VZW DE VRIJWILLIGE DIERENREDDERTJES
Loading...
loading...

HUPPLE CHARITY - VZW DE VRIJWILLIGE DIERENREDDERTJES

 

Zes jaar geleden zag VZW De Vrijwillige Dierenreddertjes het levenslicht. Bezielster Nancy zet zich sindsdien in voor zo’n 25-tal shelters. De helft daarvan bevindt zich in België, maar hun steun gaat ook naar asielen ver daarbuiten. Onder andere Spanje, Griekenland, Roemenië, Bosnië en Turkije passeren regelmatig de revue.

Voor een shelter door De Vrijwillige Dierenreddertjes in hun programma opgenomen wordt, wordt er eerst een kennismakingsgesprek gehouden. En het contact blijft sterk, want bij een ontvangen donatie sturen de shelters ook steeds foto’s door. Dat maakt het natuurlijk extra leuk voor de supporters thuis, die zo alles op sociale media nauwgezet kunnen volgen.

De VZW focust zich niet enkel op shelters en asielen, maar ook op organisaties die (nood)opvang doen, of gepensioneerde of palliatieve dieren opvangen. Daarbij gaat het voornamelijk over honden, katten, vogels en knaagdieren.  Maar bij de dieren op pensioen zijn veel meer dieren betrokken. Van (leg)kippen, tot paarden en varkens - en zelfs een leguaan!

Deze dieren ontvangen steun in talloze verschillende vormen. Het gaat niet alleen over medicatie en voedsel, maar ook om gelddonaties om operaties te ondersteunen. Verder verzamelen ze allerhande materiaal. Denk aan kattenzand, benches, drinkbakken, krabpalen,… noem maar op! Hiervoor organiseren ze regelmatig inzameldagen in verschillende dierenspeciaalzaken.

Hoe houdt de VZW zich draaiende met al die drukte? Nancy wordt omringd door verschillende vrijwilligers die zich allemaal op hun eigen manier en tempo inzetten. Zo zijn er leden die een kraampje uitbaten op de lokale kerstmarkt, leden die wafels bakken, en zelfs leden die op vakantie naar Turkije snoepjes meenemen voor de plaatselijke shelter. Wil je De Vrijwillige Dierenreddertjes graag zelf steunen? Bezoek hun bingo-namiddag of rommelmarkt, of koop heel gemakkelijk lotjes op hun Facebookpagina.

Dankzij jullie kunnen we deze maand weer een mooie schenking doen aan de Vrijwillige Dierenreddertjes. Ze krijgen niet alleen een stevige berg koekjes, maar ook financiële ondersteuning om de nodige goederen en zorgen te kunnen bieden aan de dieren de ze helpen. Nomineer zeker zelf je favoriete Goede Doel!