hupple | HUPPLE CHARITY - THE WAY TO THE SERBIA DOGS
Loading...
loading...

HUPPLE CHARITY - THE WAY TO THE SERBIA DOGS

Het is weer tijd om een warm initiatief in de kijker te zetten! In februari steunen we met veel plezier project ‘The Way to the Serbia Dogs’ van Lissa en Dieter.

 

Nadat Dieter vorig jaar tijdens de Warmste Week de Kilimanjaro in Tanzania beklom ten voordele van Dog Happiness, hebben ze dit jaar een nieuwe missie: een documentaire filmen over het leven van de honden in Servische shelters. Denk aan een soort ‘Reizen Waes’, maar dan met al rode draad het leven in en rond de hondenschelters in Servië. Er zullen verschillende getuigenissen te zien zijn, naast soms erg confronterende beelden over de situatie ter plaatse. Maar met een grote positieve focus: het duo wil duidelijk de resultaten van hun bijdragen laten zien aan mensen en organisaties die hen steunen. De documentaire zal een realistisch beeld geven van de huidige situatie, en zal hopelijk alleen maar meer awareness creëren over de toestand in talloze gelijkaardige shelters wereldwijd. Zo is het verhandelen of dumpen van honden helaas absoluut geen uitzondering.

 

Natuurlijk rijdt het powerduo niet alleen naar Servië om er te filmen, ze nemen meteen ook een grote donatie van noodzakelijke hulpgoederen mee. Denk aan medicatie, voedsel… Verder zullen ze de handen erg uit de mouwen kunnen steken bij het helpen vaccineren, hondenhokken opbouwen, en het onderhouden van de algemene infrastructuur. Ook voor de plaatselijke vrijwilligers hebben ze heel wat leuks in petto om hen een hart onder de riem te steken. En dat mag ook wel, want de shelter in Niš heeft wel meer dan 800 honden rondlopen. Deze viervoeters worden allemaal opgevangen op een groot omheind domein waar ze vrij kunnen spelen en rondlopen, of even uitrusten in de stallen die op het terrein staan.

 

We dragen graag bij aan het bewustmaking van de toestand in buitenlandse shelters en hoe het komt dat deze zo overvol zitten, maar zijn verder ook erg blij dat Lissa en Dieter de positieve kant van de zaak willen belichten: de ongelooflijk warme steun van mensen zoals jullie. Daarom zijn we erg blij dat we ‘The Way to the Serbia Dogs’ niet alleen met hulpgoederen zullen steunen, maar dankzij het hupple Charity fonds ook een fijn financieel steuntje in de rug geven zodat ze hun project tot een mooi einde kunnen brengen. 
Blijf ook volop charities nomineren die we mee kunnen ondersteunen, in maart is het weer zover! ? ? Doelen die reeds genomineerd zijn, worden zeker meegenomen naar volgende maand.