hupple | HUPPLE CHARITY - HANDEN VOOR POOTJES
Loading...
loading...

HUPPLE CHARITY - HANDEN VOOR POOTJES

Sinds we onze oproep lanceerden voor warme initiatieven en goede doelen, kwam er tientallen keren hetzelfde antwoord naar voren: steun Stichting Handen voor Pootjes. En dat gaan we in maart dan ook zeker doen!

Voor velen is deze organisatie een gevestigde naam, maar we stellen ze toch graag nog even voor. Handen voor Pootjes biedt hulp aan binnen- en buitenlandse dieren en organisaties die zich om deze dieren bekommeren. Die hulp kan zowel structureel, materieel, logistiek als financieel van aard zijn. Zo verdelen zij jaarlijks enkele tienduizenden kilo’s snacks, voer en andere materialen aan dieren in nood. Verder nemen zij heel wat medische zorgen op zich; denk aan projecten rond castraties en sterilisaties en ontwormingsmiddelen.

De stichting wordt ondersteund door heel wat vrijwilligers, die ervoor zorgen dat er spullen ingezameld worden, tombola’s en veilingen georganiseerd, en dat de gedoneerde middelen tot bij de juiste mensen en initiatieven geraken. Het fijne hieraan is dat je op de facebookpagina van Handen voor Pootjes goed kan volgen wat er met de middelen gebeurt: van aankoop van voer tot sterilisatie van straathonden. Je krijgt een blik achter de schermen bij onder meer asielen in Servië en Roemenië, en op welke manier deze ondersteund worden. Indien je wil, kan je er met enkele tientallen euro’s al voor zorgen dat er een straathond gesteriliseerd wordt. Zo draag je een steentje bij aan het oplossen van het structurele probleem van de duizenden straathonden in Oost-Europa. Handen voor Pootjes doet regelmatig oproepen op hun facebookpagina, waarbij je kan zien welke hond(en) je een betere toekomst geeft.

Dankzij de hupple charity willen we in maart niet alleen graag een heleboel snacks doneren aan Handen voor Pootjes, maar ook een fijn geldbedrag overmaken waardoor zij weer heel wat organisaties verder kunnen ondersteunen. Aarzel niet om je eigen initiatief te nomineren; elke maand kiezen wij weer een nieuw goed doel uit om te ondersteunen. Nominaties uit het verleden worden uiteraard meegenomen.