hupple | HUPPLE CHARITY - CLINIDOGS
Loading...
loading...

HUPPLE CHARITY - CLINIDOGS

Ook in 2019 steunen we volop mooie, betekenisvolle initiatieven. Clinidogs is het goede doel dat we in januari graag in de spotlight zetten. Het is een vzw die werd opgericht door een enthousiast team vrijwilligers. Clinidogs focust zich op de therapeutische werking van honden: deze werken ontspannend en geven het humeur een welverdiende boost. Daarom zet de organisatie zich kostenloos in om bezoekjes te brengen aan onder meer woonzorg- en revalidatiecentra, voorzieningen voor mensen met een beperking en (psychiatrische) ziekenhuizen. De inwoners en patiënten zijn niet in de mogelijkheid om zelf een hond te houden, en Clinidogs wil deze mensen toch de mogelijkheid bieden om in contact te komen met een hond. Dat kan op verschillende manieren: de vrijwillige teams kunnen een wandeling doen, een kamerbezoekje brengen of lekker knuffelen in groep.

Clinidogs is steeds op zoek naar vrijwilligers om hun team mee uit te breiden. Alle rassen en maten zijn welkom. De Dogs zijn steeds lief, aaibaar, sociaal en verzorgd. Uiteraard moeten zij zeer goed gehoorzamen aan de commando’s van hun baasje, zodat de veiligheid van de patiënten of bewoners steeds gegarandeerd is. Acteur Pol Goossens is peter van de vereniging en verwoordde het goed: mensen bloeien open van een simpel bezoekje met een Clinidog. Een vrijwilligster getuigt: “Het is moeilijk te zeggen wie er vandaag meer liefde en geluk voelde… De mensen die we bezochten, de hond of ikzelf… het was fantastisch!” Zelf geprikkeld om mee te doen? Lees hierover meer op clinidogs.be!

Dankzij het hupple Charity fonds kunnen we deze maand €500 doneren aan Clinidogs. Zo ondersteunen we hun algemene werking en helpen we hen bij hun verdere groei. Blijf ook volop charities nomineren die we mee kunnen ondersteunen, in februari is het weer zover! Doelen die reeds genomineerd zijn, worden zeker meegenomen naar volgende maand.