hupple | Hoe beloon ik mijn pup of kitten?
Loading...
loading...

Hoe beloon ik mijn pup of kitten?

Veel gezinnen verwelkomen nu een nieuwe pup of kitten. Je mag hen echter niet zo maar eender welk snoepje geven. Vanaf wanneer en hoe beloon je pups en kittens?

Hoe beloon ik mijn puppy?

Pups houden van spelen, ontdekken en slapen. Om hen te belonen en trainen, is het vaak erg handig om een gepaste beloning aan te bieden. Vanaf 5-6 weken beginnen de kiezen door te komen, en kan je beginnen met brokjes aan te bieden. Speciale puppyvoeding bevat een optimale verhouding aan energie, eiwitten, vitaminen en mineralen voor de opbouw van weefsels, spieren en skelet. Na 8 weken zou de puppy volledig gespeend moeten zijn.

We ontwikkelden zachte snoepjes omdat puppy’s minder kauwkracht hebben dan volwassen honden. Een beloning bij het trainen moet vooral vlot zijn, en snoepjes met een harde structuur kauwen niet gemakkelijk weg. Daardoor moet je lang wachten alvorens je door kan naar de volgende oefening. De vuistregel blijft: hoe kleiner de pup, hoe kleiner de beloning. Daarom kan je onze treats ook gemakkelijk in kleinere stukjes breken. Wissel ook regelmatig af met een aai of knuffel, daarbij leert de pup verschillende vormen van beloning appreciëren, wat later in allerlei omstandigheden van pas komt.

Na vier maanden wisselt ruilt de pup zijn melkgebit in voor volwassen hondentanden. Dat kan pijn doen, en daarom is het vaak fijn om de hond een zachte snack te geven die het tandvlees masseert. De hupple Puppy Starter bevat extra calcium voor de ontwikkeling van skelet en gebit. Trainen kan ook gemakkelijk met de Puppy Trainer, een leuke mix met kippensmaak.

Hoe beloon ik mijn kitten?

De groei is de belangrijkste fase in het leven van je kitten. Het duurt bijna een jaar tot je kitten is uitgegroeid tot een volwassen kat, en in tussentijd is het erg belangrijk om je kitten te voorzien van alle nodige voedingsstoffen. De energiebehoefte van jonge katten ligt vrij hoog, waardoor speciale voeding vaak voorziet in veel eiwitten om de ontwikkeling van gezonde weefsels en organen te bevorderen.

Bij de hupple Kitten Starter voegden we extra taurine toe, een essentieel aminozuur dat goed is voor de ontwikkeling van het hartweefsel en het gezichtsvermogen. Katten kunnen dit stofje niet zelf aanmaken, en moeten dit uit hun voeding halen. Bovendien is het ook leuk om deze snoepjes, verrijkt met kippenlever, in speelgoed te verstoppen om je kat zo op een speelse manier te stimuleren.

Vanaf wanneer mag ik mijn kat belonen? Rond de leeftijd van drie maanden zou het regime van de kat volledig moeten overgeschakeld zijn naar vast voedsel. Na vier maanden wisselt de kitten z’n melktanden om voor een volwassen gebit, en raakt het spijsverteringsstelsel volgroeid waardoor het steeds beter vaste voeding kan verteren. Vanaf dan neemt de energiebehoefte ook geleidelijk af tot deze na een jaar stabiel is, en de kat volgroeid is.