hupple | PAWctivities
Loading...
loading...


PAWctivities

Ice Ice doggie

Zomerse temperaturen kunnen hoog oplopen en lang aanhouden. Je hond regelmatig borstelen om hem te ontdoen van overtollig haar kan helpen. Een ander pawesome idee?! Maak een ijsbad voor je hond! Vul een zwembadje met water en ijsblokjes. Start met een bodempje, en kijk hoe aangenaam je hond zich daarbij voelt. Is je furriend nog niet meteen overtuigd? Gooi er zijn favoriete speeltje in en oefen op watergewenning.

Frisbee

Neem op je wandeling ook eens een hondenfrisbee mee in plaats van die reguliere bal. Wie weet ontdek je wel een nieuw talent bij je viervoeter en kan je zo de hondensportwereld in!

De sport
Tijdens hondenfrisbees competities worden hondhandler- teams beoordeeld op de volgende criteria: afstand, accuratesse, vangen en freestyle. Om een succesvol frisbee- of schijfhondenteam te worden, moet de handler in staat zijn om de schijf op de juiste manier te werpen, waarbij hij afstand en richting controleert. De hond train je om de schijf te achtervolgen, op te vangen en weer terug te brengen.

  • Frisbee
  • Samenwerking
  • Actief en reactief


Sup it when it’s hot! - hondensup

Suppen is in tussentijd een activiteit die je samen met je hond kan beleven. Om het jou en je hond zo aangenaam mogelijk te maken, doe je dit bij een eerste keer maar beter onder begeleiding. Bij ikSUP HondenSUP peddel je door het allermooiste supgebied van Nederland, met op honden afgestemd materiaal. Ga voor mono- of duo sup. Bij een duo-sup gaan beide baasjes op één supboard, aan te raden bij honden die zich oncomfortabel voelen wanneer het ene baasje uit het oog verdwijnt.

We zochten online alvast enkele hondensup-adresjes voor je uit:
Nederland


België


Hondenvakantie

Je hebt hondenvakanties waar je hond welkom is en je hebt hondenvakanties waar je hond écht op vakantie gaat. Graag met een beetje meer avontuur? Bekijk het aanbod actieve vakanties voor hond en baasje op www.dogwalktrail.com Zowel met zomer als winteraanbod.


Doggy Cool

Met deze tip breng je in een handomdraai verfrissing. Alles wat je nodig hebt is een bandana, water en een diepvries.

  1. Maak de bandana nat onder de kraan
  2. Leg de natte bandana eventueel heel eventjes in het vriesvak tot deze koel maar niet bevroren is
  3. Knoop rond de nek van je hond voor verkoeling
  4. Herhaal wanneer nodig


Staycation – doggysitting

Ben jij deze zomer volle bak aan het werk terwijl je hond thuis moet zitten kniezen? Bezoek dan bliksemsnel de website van One Happy Hound: www.onehappyhound.net.

Bezieler Steven pikt je hond thuis op en neemt hem samen met een bende toffe viervoeters- op sleeptouw in de natuur. Voorwaarden zijn dat je hond sociaal en sportief is. Via instagram blijf je door leuke videos op de hoogte van de avonturen van je hond. Gedragstraining, dogsitten of korte wandeltrips, behoren ook tot het assortiment. Voor elke hond wat wils dus en vooral een tevreden en relaxed baasje gegarandeerd.


Dogplaces

Hondenzwemvijvers in België
Op 2 juni opende de Stad Antwerpen twee hondenzwemvijvers in de Middenvijver op Linkeroever. De opening gebeurde feestelijk met tal van honden en met schepen van Dierenwelzijn Els van Doesburg. Het magazine WOEF maakte een mooie overzicht van hondenzwemvijvers in België.
https://woef.be/zomer-vol-zwemplezier-hondenzwemvijvers-in-belgie/

Hondenlosloopzones
Niets leukers dan een stevige wandeling in de natuur met je trouwe viervoeter. Honden zijn van harte welkom in de natuur, maar enkel aan de leiband om de rust van andere dieren niet te verstoren. Ontdek hier de hondenlosloopzones bij jou in de buurt. https://www.natuurenbos.be/hondenzones/